DELARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 09 iulie 2020


primită de la doamna deputat Cristina Iurișniți (Grupul parlamentar al USR)
Concluziile Bacalaureatului Covid 19 impun de urgență investiții în Educație și crearea de urgență a Corpului de profesori evaluatori în România

Criza sanitară prin care România trece a evidențiat vulnerabilitățile sistemului de învățământ. În lipsa unor măsuri coerente și rapide ale decidenților politici, actorii educaționali au trebuit să se adapteze din mers provocările lumii digitale. Cu toate acestea, elevii și profesorii acestei țări merită sincere felicitări pentru motivația și eforturile depuse pentru a putea participa la un examen de Bacalaureat atipic.

Vezi stirea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 09 iulie 2020


primită de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Apel către societatea civilă, mass-media și instituțiile abilitate să solicite acces la ședințele Comisiei parlamentare pentru anchetă privind situația cazurilor copiilor dispăruți!

Având în vedere gravitatea fenomenului care face obiectul Comisiei de anchetă privind situația cazurilor copiilor dispăruți, consider că activitatea din cadrul Comisiei din care fac parte nu se ridică la măsura amplorii și severității acestuia.

Vezi stirea

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 09 iulie 2020


primit de la președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării,domnul deputat Constantin Codreanu (grupul parlamentar al PMP)
Dosarul retragerii cetățeniei române premierului de la Chișinău Ion Chicu - pasul 2

Pe 25 mai, deputatul Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a formulat și prezentat o plângere adresată Autorității Naționale pentru Cetățenie în care a solicitat retragerea cetățeniei române actualului premier al Republicii Moldova, Ion Chicu. Motivul care a stat la baza plângerii respective a fost declarația denigratoare la adresa României a lui Chicu care a scandalizat opinia publică pe ambele maluri ale Prutului.

Vezi stirea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 09 iulie 2020


primită de la domnul deputat Horia Nasra (Grupul parlamentar al PSD)
Băișoara, Iara și Valea Ierii sunt abandonate de Guvernul Orban! Niciun proiect de dezvoltare nu a fost finanțat de PNL!

Localitățile din Munții Apuseni au fost abandonate de PNL și Guvernul Orban, în ultimul an de guvernare. Niciun proiect de dezvoltare locală nu a beneficiat de finanțare guvernamentală, liberalii continuând doar proiectele susținute financiar de către guvernele PSD.

Vezi stirea

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 09 iulie 2020


primit de la Direcția pentru relații cu organizațiile internaționale și Uniunea Europeană
privind participarea la Reuniunea online a Comisiei pentru probleme economice, comerciale, tehnologice și de mediu a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN) 7 iulie 2020

Domnul deputat Constantin-Cătălin Zamfira, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), a fost ales Președinte al Comisiei pentru probleme economice, comerciale, tehnologice și de mediu a APCEMN, în cadrul reuniunii Comisiei desfășurate în sistem videoconferință în ziua de 7 iulie 2020.

Vezi stirea
Vezi mai multe stiri

Centrul educational

Centrul educational si publicatii organizeaza un program de vizite educative la Camera Deputatilor. Vizitele sunt gratuite pentru elevi, dar trebuie anuntate din timp pentru a se face programarea grupurilor.

Vezi mai mult