Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Iulian Iancu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la președintele Comisiei pentru industrii și servicii, domnul deputat Iulian Iancu (Grupul parlamentar al PSD)

Luni, 25 martie 2019, a avut loc întâlnirea Comisiei pentru industrii și servicii cu Coaliția pentru Dezvoltarea României. Cu această ocazie, am putut constata interesul deosebit și profesionalismul pe care membrii Coaliției pentru Dezvoltarea României le manifestă față de domeniul turismului.

Considerăm că turismul este un domeniu strategic și de importanță națională pentru România. De asemenea, apreciem că, pentru susținerea și valorificarea potențialului de dezvoltare al acestui domeniu, ar trebui realizat un Plan național de acțiune interdisciplinar, intersectorial și interinstituțional, care să cuprindă în principal următoarele acțiuni:
1. Turism asumat politic și legal ca fiind Prioritate Națională - Domeniu strategic;
2. Adoptarea „Legii cadru a turismului” în care să fie reglementate în capitole distincte – OMD, sistemul fiscal, sistemul de licențe/certificări;
3. Programe regionale integrate – transport, utilități, energie, mediu, gestionarea deșeurilor, etc – cu propritate pentru zonele turistice/cu potențial turistic;
4. Definirea programelor prioritare;
5. Poziționare în piața regională/europeană (inclusiv instituționalizarea modului de acțiune în plan european în vederea promovării directivelor pentru turism, digitalizare, transport, platforme online, etc.).
După realizarea Planului național de acțiune, Comisia pentru industrii și servicii va face o analiză interinstituțională împreună cu ministerele, autoritățile, instituțiile, asociațiile și organizațiile direct implicate, iar după finalizarea acestei etape vom organiza împreună cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României o dezbatere la nivel național privind promovarea turismului la nivelul României, regiunii Dunării, respectiv al Europei.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 24 mai 2022, 19:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro