Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cornel-Mircea Sămărtinean > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Cornel-Mircea Sămărtinean (Grupul parlamentar al PMP)
Guvernarea PSD-ALDE lasă Timișul și în 2019 fără bani de investiții

Legea Bugetului de stat pe anul 2019 ar trebui să reprezinte cel mai important subiect de dezbatere în Parlamentul României. De abia în data de 31 ianuarie Ministerul Finanțelor Publice a postat în dezbatere publică pe site o proiecție a Bugetului de stat, aceasta fiind, de altfel, singura varianta până acum.

În conformitate cu această proiecție, constat din păcate că și în anul 2019, județul Timiș este cvasi-absent din lista de investiții finanțate de Guvernul PSD-ALDE. Nici în anul 2019 nu există alocat niciun leu pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare a Gării de Nord din Timișoara, în condițiile în care Ministerul Transporturilor are alocat un buget pe anul 2019 în creștere cu 54,9% față de anul pentru 2018. Nu există niciun leu alocat pentru demararea lucrărilor construcției Institutului Regional de Oncologie, niciun leu alocat pentru finalizarea noului corp de clădire al Spitalului de copii Louis Turcanu, niciun leu alocat pentru dotarea cu aparatură medicală de specialitate pentru Clinica de Mari Arși, în condițiile în care Ministerul Sănătății are alocat în 2019 un buget în creștere cu 64,6%.
Coaliția PSD -ALDE continuă să mintă și să sfideze locuitorii Timișoarei și ai județul Timiș. După cum arată proiectul de buget în anul 2019, județul Timiș lipsește din nou din lista de investiții.Acest guvern nu înțelege sau nu vrea să înțeleagă faptul că Timișoara -capitală culturală europeană și județul Timiș, sunt mai importante pentru accesul spre Uniunea Europeană decât Alexandria și județul Teleorman. Având în vedere această situație,voi depune și în acest an, la fel ca și în anii precedenți în comisiile de specialitate și voi susține în plenul reunit al Parlamentului României amendamentele care constituie prioritățile municipiului Timișoara și ale județului Timiș. După 6 ani de insistențe și demersuri legislative din partea mea ca parlamentar de Timiș, Guvernul PSD-ALDE a binevoit să aloce pentru pentru finalizarea execuției lucrărilor la șoseaua de centură, varianta de ocolire sud a municipiului Timișoara, cod obiectiv 718, suma de 454358 mii lei, sumă prevăzută în anexa Ministerului Transporturilor.
Pentru mine prioritar este interesul cetățenului și, de aceea, și în acest mandat toată activitatea mea de deputat va fi concentrată către problemele și nevoile cu care se confruntă cetățenii municipiului Timișoara care m-au mandatat ca parlamentar de Timiș și pe care cu onoare îi reprezint în Parlamentul României.
Reamintesc Guvernului PSD-ALDE faptul că Timișoara contribuie după București cu cei mai mulți bani la bugetul statului român și de aceea, prin prerogativele funcției de deputat ales am să continui să mă lupt în Parlamentul României pentru ca banii Timișoarei și ai județului să rămână în Timiș. Timișul trebuie să primească ceea ce merită, pentru că Timișul merită soluții concrete și finanțare la înățimea potențialului lui.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 23 mai 2022, 22:42
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro