Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Nicoleta-Cătălina Bozianu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cătălina Bozianu (Grup PMP)
„Cer guvernului PSD, domnului Dragnea și doamnei Dăncilă, să înceteze exploatarea fără rușine a temei egalității de șanse între femei și bărbați și să renunțe la prostiile legislative pe această temă ”

Deputatul PMP de Prahova, Cătălina Bozianu, a susținut marți, 13 februarie, în plenul Camerei Deputaților, o declarație politică pe tema utilizării, de către PSD, a temei egalității de șanse între femei și bărbați.

„De la instalarea celui de al treilea guvern PSD din primul an de legislatură, suntem asaltați de putere cu declarații lăudăroase despre prezența masivă a femeilor în acest cabinet. Însă lauda de sine a pesediștilor pe acest subiect nu miroase a bine. Nu miroase a bine, întrucât simplul fapt că un ministru este femeie nu are, în esență, nicio valoare. Important este cât de competent, cât de performant și cât de onest este acel ministru. Deși sunt femeie, nu cred că, în politică, genul ocupanților de funcții publice are vreo importanță. În a fi femeie, nu ai niciun merit. În a fi competent sau incompetent, meritul sau vina îți aparțin în totalitate. De aceea, cred că este limpede pentru toată lumea că povestea guvernului PSD care privilegiază femeile reprezintă doar praf în ochii românilor, aruncat de o guvernare care nu se poate lăuda cu nimic altceva”, a spus deputatul PMP.
Cătălina Bozianu a criticat în termeni duri inițiativa guvernului PSD de a obliga angajatorii de stat sau din mediul privat să creeze posturi pentru „experți de gen sau de egalitate de șanse”: „În fapt, această inițiativă pe care – ca femeie – nu mă sfiesc să o calific drept o aiureală de politruc comunist, va împovăra bugetul de stat și bugetele firmelor cu o clasă de tăietori de frunze la câini. Doamna Dăncilă și alții vor obiecta, poate, că aceasta este o normă europeană. Posibil, dar aceasta nu-i scade caracterul aberant. Mai ales într-o Românie din care lipsesc locurile de muncă serioase, generate de o creștere economică sănătoasă! Mai ales într-o Românie în care bugetul de stat abia se mai ține din cauza pomenilor pesediste și în care mediul privat se sufocă din cauza poverilor fiscale!”.
Totodată, deputatul PMP le-a cerut guvernanților să renunțe la exploatarea temei egalității de gen și să preia din experiența europeană acele normative de natură să aducă beneficii reale societății românești, precum direcționarea resurselor bugetare către investițiile publice. „Femeile din România nu au nevoie nici de poze cu miniștri purtători de fustă, și nici de experții dvs. de gen. Ca și bărbații români, și femeile românce au nevoie de o guvernare competentă, care să genereze creștere economică, locuri de muncă și prosperitate. Cu alte cuvinte, de o guvernare pe care PSD-Dragnea nu este capabil să le-o ofere”, a conchis deputatul PMP Cătălina Bozianu.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 31 martie 2020, 10:22
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro