Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Mircea-Titus Dobre > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Mircea-Titus Dobre (Grupul parlamentar PRO Europa)
Afacerea cazărilor COVID-19, o bombă cu ceas

Afacerea COVID-19, cu cazările din Constanța, este deja o bombă cu ceas. Prefectul județului Constanța, George - Sergiu Niculescu, nu mai comunică nimic presei, după ce tuturor prefecților li s-a interzis să mai dea date, săptămâna trecută, dar iată ce ar fi trebuit să comunice astăzi:

Sunt persoane care au fugit din carantină, de la Hotelul Flora sau de la unul din cele folosite pentru cazarea celor repatriați?
Sunt doar 12 persoane infectate cu virusul COVID-19 printre cei repatriați, care au fost cazați la Sanatoriul Balnear Techirghiol?
Cine răspunde pentru victimele pe care le vor face fugarii de la unul dintre hotelurile folosite, dacă se va constata că au fost lăsați/scăpați liberi pe străzi și prin spațiile publice și sunt purtători ai virusului? Să nu îmi spuneți că veți face anchetă după ce faptele sunt comise deoarece nu mai contează.
Ce se va întâmpla peste două săptămâni cu locuitorii județului Constanța, dacă spitalele se vor umple cu sute de persoane aduse pe aeroportul Kogălniceanu și cazate în hotelurile de pe Litoral?
Să nu uităm că Spitalul de Boli Infecțioase Constanța are doar 220 de paturi!
Dacă se vor umple acest spital și Spitalul Județean Constanța cu cei aduși pentru a fi cazați la hotelurile șmecherilor, constănțenii unde se vor mai duce?
Cine va răspunde pentru sănătatea/viața constănțenilor, domnule prefect?
Mă sună cetățenii din Constanța să mă întrebe ce e de făcut! Ce să le răspund, domnule prefect, constănțenilor care au fost mai întâi acuzați că nu sunt empatici și nu înțeleg situația semenilor repatriați, dar acum stau îngroziți să aștepte datele statistice despre contaminările din județ? Pe care oricum nu le mai comunicați, pentru că așa vrea Orban sau/si Vela de la MAI! Cum e posibil să se scape totul de sub control? 
Ați făcut, domnule prefect, niște calcule, niște scenarii posibile, atunci când ați adus sau veti aduce 1.500 de români pe Litoral?
A făcut cineva aceste calcule și scenarii? Știți măcar că spitalele din Constanța nu au nici măcar echipamente de protecție pentru cadrele medicale? 12 dintre cei repatriați sunt diagnosticați după prima testare, dar ce vom face dacă în a 13-a și a 14-a zi se va constata că toți cei repatriați sunt contaminați?
De ce nu ați dus repatriații la hotelurile MAI, care sunt păzite?
De ce ați preferat să riscați viețile tuturor?
Cine își ASUMĂ consecințele scăpării acestei situații de sub control și cu ce drept?
De ce nu mai vrea Guvernul să fie comunicate date? Sau nu mai comunicați pentru că nici voi nu știți? Și dacă știți, dar nu vreți să mai comunicați, de ce considerați că noi nu ar trebui să știm? Cu ce sunteți voi, Guvernul PNL/Guvernul ”MEU”, mai presus față de ceilalți? Ce vă face pe voi să credeți că ne puteți pune viețile în pericol, făcând afaceri pe spinarea noastră și cu prețul vieții unora dintre noi?
Și teroarea nu se oprește aici! Aflăm că azi vor mai ateriza două aeronave cu aproape 400 de repatriați din Italia, care vor fi cazați tot la Techirghiol. Vin din zone „roșii”. Înghesuiți în aceleași avioane. E deja puțin probabil să nu fie toți contaminați. Doar cei veniți astăzi ar putea ocupa Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Județean! Iar medicii din județul Constanța nici măcar nu au fost testați. Ați făcut presiuni pentru a se testa personalul medical din județ, în cel mai scurt timp, domnule prefect? Vom ajunge în două săptămâni mai rău decât Suceava?
La final, vă solicit să prezentați din partea Guvernului României, un model de contract de preluare a hotelurilor, cu clauze specifice ale activității de turism și cele impuse de Direcția de Sănătate Publică, care să poată fi semnat de angajator/proprietar.
În calitate de deputat de Constanța, aștept răspuns de la prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu! 
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 17 mai 2022, 16:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro