Corneliu Vadim Tudor
Corneliu Vadim Tudor
Ședința Senatului din 11 aprilie 2005
Sumarul ședinței
Stenograma completă
publicată în Monitorul Oficial, Partea a II-a nr.45/18-04-2005

Dezbateri parlamentare
Calendarul ședințelor
- Camerei Deputaților:
2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
2002 2001 2000
1999 1998 1997
1996
Interoghează dezbaterile
din legislatura: 2016-prezent
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996
Monitorul Oficial
Partea a II-a:2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
2002

Transmisii video

format Real Media
Arhiva video:2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
Pentru a vizualiza înregistrările video trebuie să instalați programul Real Player
Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2005 > 11-04-2005 Versiunea pentru printare

Ședința Senatului din 11 aprilie 2005

  1. Declarații politice prezentate de senatori:
  1.3 Corneliu Vadim Tudor - declanșarea urmăririi penale și arestarea lui Nati Meir;

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Invit la microfon pe domnul senator Corneliu Vadim Tudor. Urmează domnul senator Gheorghe Vergil Șerbu, din partea Alianței "Dreptate și Adevăr PNl-PD".

Domnule vicepreședinte, aveți cuvântul!

Domnul Corneliu Vadim Tudor:

În legătură cu minciunile și aberațiile debitate de impostorul Nati Meir la așa-zisa conferință de presă, de luni, am de făcut următoarea declarație politică:

1) Nati Meir a intrat în partidul nostru invocând mereu numele premierului Ariel Sharon și al principalului serviciu secret al Israelului , MOSSAD. Noi l-am primit pentru că am vrut să demonstrăm că nu suntem antisemiți, acordând o șansă unui infractor de a deveni om cinstit.

O recunoaștem, cu părere de rău, că ne-am înșelat. Încă nu am aflat de câte ori a fost închis el în Israel, dar știm că la începutul acestui an a fost iarăși arestat, ieșind numai după ce a plătit o cauțiune de 200.000 de dolari. E de tot râsul că aceeași presă care îl ataca atunci îl ia în brațe acum pentru a lovi în Partidul Popular România Mare. Nu ține figura, lumea e lămurită.

2) Nati Meir a escrocat foarte mulți cetățeni din România și Republica Moldova, cărora le-a promis locuri de muncă în străinătate, dar le-a furat banii și a dispărut. Una dintre victime este Olga Iovu din Basarabia, care a trimis un memoriu pe adresa mea și a senatorului Ilie Ilașcu, unde îl acuză pe escrocul din Israel că i-a luat 13.000 de euro, bani proveniți din vânzarea modestului ei apartament, promițând că o va trimite la muncă în Marea Britanie și că îi va acorda cetățenia engleză. O altă victimă e Larisa Bunescu Mâșu, care și ea a fost deposedată de mai multe mii de euro. De altfel, complicea lui Nati Meir în Republica Moldova, Zvetlana Ulkina, a fost arestată recent la Chișinău. O lovitură de amploare a dat Nati Meir și muncitorilor basarabeni care prin mijlocirea firmei condusă de Ludmila Jalbă i-au plătit mai multe zeci de mii de euro pentru a pleca în Israel, dar au rămas cu buza umflată. Exemplele sunt cu mult mai numeroase. Există un amplu dosar penal, iar dacă Nati Meir va pune piciorul peste Prut va intra automat la pușcărie. Eu nu pot lăsa liber un asemenea șarpe printre picioarele românilor. Noi nu ne putem numi "România Mare", dar să tolerăm tâlhărirea fraților noștri din Basarabia, dintre care unii nu au nici măcar după ce bea apă!

3) Escrocul Nati Meir a jefuit și o firmă din Asia, angajându-se că va trimite muncitori thailandezi în agricultura israeliană. Suma însușită fraudulos a fost de 212.000 de dolari.

4) În anul 2004, Nati Meir a intrat în febra marilor lovituri electorale, pretinzând și chiar primind bani de la tot felul de indivizi. De la Nicu Crăciun din Constanța a luat 30.000 de dolari pentru a-l face consilier județean. Firește, nu a reușit să-l facă pentru că am aflat la timp. De la Florea Sava, directorul REBU a cerut, și se pare că a și obținut, 50.000 de dolari pentru a-l face parlamentar etc.

Conducerea Partidului Popular România Mare a aflat de toate acestea și i-a atras atenția să se astâmpere fiindcă va da de bucluc. Totodată, după ce a devenit deputat de Tulcea, post pentru care a plâns ca un milog, deși acum nu mai recunoaște, a escrocat mai mulți locuitori ai județului. Practic nu ai de unde să știi ce zace în fiecare și un partid politic nu e o agenție de detectivi.

5) Dar marele tun al vieții sale a vrut să-l dea Nati Meir în tentativa de a elimina succesiv din cursa prezidențială pe Theodor Stolojan și Adrian Năstase.

Pentru compromiterea lui Stolojan a cerut unui ministru PSD, în anul 2004, suma de 2 milioane dolari, la negocieri fiind de față și consilierul municipal PSD Doru Giugula. Știu toate acestea de la avocatul său care l-a părăsit în urmă cu 2 luni, domnul Adrian Ciobanu. Așa se explică înregistrarea acelor casete audio cu Radu Feldman Alexandru, prin care se încerca distrugerea președintelui PNL. Și asta vă privește și pe dumneavoastră pentru că abia acum ies la iveală toate acestea când "v-am băgat în lucru", cum se spune. Dar pentru că acele făcături nu au convins pe nimeni, ministrul PSD nu i-a plătit suma cerută. Apoi, Nati Meir și-a dat întâlnire cu un fost ministru PNL, tocmai în Elveția, pentru a-i înmâna o casetă video care, chipurile, ar fi urmat să-l distrugă pe celălalt candidat la Președinție, Adrian Năstase. Suma pretinsă de escroc era de 4 milioane dolari. Nici cacialmaua asta nu a avut vreo finalitate. Pe urmă, și-a pus în gând să-l compromită și pe Ion Iliescu, pe care ar fi vrut să-l prezinte ca autor moral al ideii de eliminare din cursă a lui Theodor Stolojan. Pe scurt, avem de - a face cu un bolnav psihic care are infracțiunea în sânge și dacă nu ajunge la pușcărie, atunci măcar la balamuc ar trebui să intre într-o izolare totală. Este evident că nimeni din conducerea Partidului Popular România Mare nu a știut de manevrele acestui personaj. Atunci când a început să transpire câte ceva l-am dat afară scurt din partid. Mărturisesc că picătura care a umplut paharul răbdării noastre a fost informația conform căreia numitul Nati Meir a început să-și facă o veritabilă profesie din colindarea pușcăriilor, pretinzând că e preocupat de drepturile omului. În acest sens l-a băgat la înaintare pe Miron Cozma căruia i-a promis că îl va scoate din pușcărie, dar, în realitate, individul pusese ochii pe deținuții foarte bogați. Scenariul a culminat cu două scene incredibile. Și avem aici în sală magistrați de înaltă valoare, printre care unii au fost miniștri ai justiției. Să vedeți la ce-i duce mintea. Rodica Stănoiu, cu tine vorbesc. (râsete în sală) Păi, ce faci aici? (se amuză)

Iată ce am aflat pe filiera unui serviciu secret. Și, acum, devine foarte interesant. Nati Meir s-a închis acum câteva săptămâni în celulă 30 de minute cu Nuțu Cămătaru, iar tovarășul lui de hoinăreală dubioasă, deputatul PSD Petre Tărniceru, s-a închis în celulă tot 30 de minute și tot între patru ochi, cu Gabriel Bivolaru, deși Regulamentul interzice așa ceva. Noi știm că așa au fost transmise mesaje și instrucțiuni de la lumea interlopă din exterior contra unor mari sume de bani. De altfel, am vorbit cu actualul președinte al Comisiei parlamentare de control a activității SRI, colegul nostru Radu Stroe, nu știu dacă e în sală,...

Din sală:E aici...

Domnul Corneliu Vadim Tudor:

... să se sesizeze. Pentru că nu e normal ce se întâmplă. Degeaba sunt plimbați prin cușca televizoarelor niște mafioți, dacă parlamentari, indiferent de la ce partide, se duc și transmit mesaje și primesc mesaje cu ce au nevoie ăia în pușcărie. Ca să vedeți ce cărăușie se creează în felul acesta.

Pentru a pricepe lumea ce ticălos e acest personaj voi spune că, în mai multe rânduri, el a pretins că banii din contractul de consultanță cu firma ARAD COMMUNICATIONS ajung direct la primul-ministru al Israelului, Ariel Sharon, și la 5 membri ai cabinetului acestuia, printre care și adjunctul ministrului muncii, Miha Ratzon. La aceste afirmații ale lui, care pot arunca în aer guvernul israelian (pe fondul permanentelor acuzații de corupție la adresa lui Ariel Sharon și a fiilor săi) au fost mai mulți martori, printre care și consilierul meu, doctor Radu Toma, cetățean american. Din fericire, noi am anulat contractul la timp, după plata unei sume destul de modeste, pentru că Eyal Arad, nu și-a achitat nici una dintre obligațiile asumate. Noi am avut toată bunăvoința, dar se vede treaba că nu ai cu cine vorbi.

În concluzie, cerem Gărzii Financiare efectuarea unui control riguros la firma Orwalsam, a acestui șarlatan internațional, pe nume Nati Meir.

Totodată, solicităm, public, Parchetului General declanșarea urmăririi penale și arestarea lui Nati Meir pentru escrocarea unui mare număr de persoane și desfășurarea unor activități care țin de criminalitatea economico-financiară. Aici nu e vorba de nici un fel de antisemitism, cum pretinde mafiotul, ci de dorința noastră de a lupta în mod concret împotriva marii corupții. Pe mine nu mă șantajează nimeni, fiindcă nu sunt amestecat în nici un fel de afacere și am o viață de familie ireproșabilă.

Și dacă tot ne-am hotărât să eliminăm din România mafia arabă, atunci hai să eliminăm toate tipurile de Mafie, și israeliană, și chineză, și italiană, și rusă, și de orice naționalitate o fi.

Mâine, vom lansa un Armaghedon al afacerilor de tip mafiot ale lui Nati Meir. În curând, ne vom ocupa și de afacerile celorlalți infractori care ne scuipă în ochi acuzația ridicolă de antisemitism, dar au pus mâna pe Hotelul București, pe fabricile din industria ușoară, pe o parte mare a turismului românesc, pe Cazinoul Palace, fosta Casă Vernescu și alte localuri de unde scot, săptămânal, sume enorme de bani, sub pază proprie armată, prin Aeroportul Otopeni.

Dacă vrem să intrăm în Uniunea Europeană, atunci trebuie să facem curățenie generală.

Mai precizez încă o dată, dacă e nevoie, că n-am fost, nu sunt și nu voi putea fi niciodată antisemit, nici xenofob, dar aici este vorba de gangsteri, nu de străini. Vă mulțumesc. (Aplauze.)

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 20 februarie 2020, 2:23
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro