Plen
Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din 27 iunie 2005
Sumarul ședinței
Stenograma completă
publicată în Monitorul Oficial, Partea a II-a nr.95/04-07-2005

Dezbateri parlamentare
Calendarul ședințelor
- Camerei Deputaților:
2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002
2001 2000 1999
1998 1997 1996
Interoghează dezbaterile
din legislatura: 2016-prezent
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996
Monitorul Oficial
Partea a II-a:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002

Transmisii video

format Real Media
Arhiva video:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003
Pentru a vizualiza înregistrările video trebuie să instalați programul Real Player
Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2005 > 27-06-2005 Versiunea pentru printare

Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din 27 iunie 2005

5. Prezentarea raportului comun al Comisiilor pentru cultură ale Camerei Deputaților și Senatului privind desemnarea membrilor Consiliului de administrație al Societății Române de Radiodifuziune. Desemnarea membrilor Consiliului de administrație al Societății Române de Radiodifuziune.

 

Domnul Nicolae Văcăroiu:

  ................................................

Stimați colegi, facem pasul următor. Vă fac următoarea propunere. Vom trece la desemnarea membrilor Consiliului de administrație al Societății Române de Radiodifuziune. Votul va fi tot secret cu bile. În paralel, însă, să fiți de acord să vă prezentăm și propunerile pentru numirea celor doi vicepreședinți și a unui membru la Comisia Națională de Valori Mobiliare. Votul este secret pe bază de buletin.

Veți primi, de la chestori, două bile pentru Consiliul de administrație al Societății Române de Radiodifuziune - și aveți cele două urne - și un buletin cu cei doi candidați propuși pentru funcția de vicepreședinte la Comisia Națională de Valori Mobiliare și un membru al comisiei.

Dacă doriți, ca procedură de vot, în cazul buletinului, numele și prenumele persoanei pe care n-o agreați se șterge cu pixul. Dacă buletinul rămâne așa cum este, curat, este vot pentru.

La bile, cunoașteți procedura. Bila albă în urna albă - vot pentru, bila albă în urnă neagră și bilă neagră în urnă albă - vot împotrivă.

Rog pe domnul președinte al Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă Adrian Păunescu să prezinte candidații pentru Consiliul de administrație al Societății Române de Radiodifuziune. Vă ascultăm.

Domnul Adrian Păunescu:

Domnule președinte, îmi va fi simplu să spun plenului celor două Camere un adevăr care a reieșit din audierile și la Televiziune și la Radiodifuziune, poate pentru prima oară în acest an și anume am avut sentimentul, nu numai eu, ci toți colegii mei, că depolitizarea despre care se vorbește mult s-a și produs prin felul în care grupurile parlamentare și partidele politice și-au desemnat candidații pentru aceste posturi. Era, poate, nevoie de puțină răbdare din partea celor care n-au desemnat acești candidați și de un efort de a găsi personalități, cum au făcut-o și liberalii, și membrii conservatori, și UDMR, și PSD.

Ca urmare a adreselor Birourilor permanente ale celor două Camere, din 20 iunie, Comisia pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă a Senatului și Comisia pentru cultură a Camerei Deputaților s-au întrunit în ședință comună în zilele de 21 și 22 iunie 2005.

Potrivit prevederilor Legii nr.41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune, comisiile au audiat candidații desemnați de cei în drept.

Au fost nominalizați următorii candidați:

 • din partea Grupurilor parlamentare ale PNL - Maria Țoghină - titular și Cosmin Gabriel Păcuraru - supleant;
 • din partea Grupurilor parlamentare ale PD - Paul Grigoriu - titular care nu s-a prezentat la audieri și Rareș Lucian Niculescu - supleant care s-a prezentat la audieri;
 • din partea Grupurilor parlamentare ale Partidului Conservator - Bogdan Ghiu - titular și Gabriel Ioan Iencek - supleant;
 • din partea Grupurilor parlamentare ale PRM - Mitzura Domnica Arghezi - titular și Mihaela Alexandra Cristea - supleant;
 • din partea Grupurilor parlamentare ale PSD - Mirela Ioana Fugaru, Andrei Alexandru și Dan Constantin Preda - titulari și Roxana Mocanu, Romeo Cătălin Crețu și Lucian Aurel Purcăreanu - supleanți;
 • din partea Grupurilor parlamentare UDMR - Agoston Hugo - titular și Sebesi Karen Attila - supleant;
 • din partea Grupului parlamentar al minorităților naționale - Miomir Todorov - titular și Aurel Storin - supleant;
 • din partea Guvernului României - Bogdana Balmuș - titular și Vlad Velcu - supleant;
 • din partea personalului Societății Române de Radiodifuziune - Răzvan Dumitrescu și Adrian Valentin Moise - titulari, Aurelia Daniela Ciobanu și Adrian Doroș - supleanți.

Președintele României a refuzat, printr-o scrisoare adresată președinților celor două Camere, să facă propuneri pentru Consiliul de administrație al Societății Române de Radiodifuziune.

Ulterior nominalizării sale, domnul Paul Grigoriu a renunțat la candidatură, Grupurile parlamentare ale PD nefăcând o altă propunere până la încheierea audierilor.

După finalizarea audierilor, membrii celor două comisii au procedat la vot. Toți candidații au fost votați în unanimitate de cei 26 de parlamentari prezenți, cu excepția doamnei Mitzura Domnica Arghezi care a primit un vot împotrivă.

Ca urmare a votului exprimat, cele două comisii propun plenului Parlamentului României spre aprobare lista de candidați pentruConsiliul de administrație al Societății Române de Radiodifuziune.

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Vă mulțumesc foarte mult.

Stimați colegi, dacă sunt intervenții sau observații la lista prezentată ? Nu sunt. Sunteți de acord cu lista.

Am înțeles că Grupurile parlamentare PD și-au retras candidații. Păstrați această formulă, colegii de la PD ? Consult Grupurile parlamentare PD. Dumneavoastră ați avut pe domnul Paul Grigoriu - titular și Rareș Lucian Niculescu - supleant. Ați retras ambele propuneri. Vă rog să spuneți la microfon.

Domnul Cristian Rădulescu:

Da, am spus-o mai devreme, dar pentru ca lucrurile să fie clare, spun încă o dată. Partidul Democrat retrage candidaturile sale pentru membrii titulari și membrii supleanți și am trimis, în afară de adresa din partea grupului, demisiile semnate de persoanele respective, retragerea candidaturilor lor. Mulțumesc.

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Înțeleg că s-au primit la Comisiile pentru cultură demisiile celor doi din postura de candidați.

Domnul Cristian Rădulescu:

Sunt la Birourile permanente.

Domnul Nicolae Văcăroiu:

La Birourile permanente.

Nu mai sunt alte observații ? Vă mulțumesc foarte mult.

Vom trece la vot.

Înainte de aceasta, stimați colegi, să prezentăm și numirea celor doi vicepreședinți și a unui membru ai Comisiei Naționale de Valori Mobiliare.

Domnule secretar Popeangă, vă rog să dați voie la tribună președintelui Comisiei economice sau președintelui Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, cine prezintă. Unul din președinții Comisiilor pentru buget, finanțe și bănci să prezinte propunerile pentru Comisia Națională de Valori Mobiliare.

Domnule Tănăsescu, vă rog să prezentați raportul comun al celor patru comisii.

Domnul Mihai Nicolae Tănăsescu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Cu permisiunea dumneavoastră, am să prezint raportul comun cu privire la audierea candidaților pentru numirea vicepreședinților și a unui membru la Comisia Națională de Valori Mobiliare.

În conformitate cu dispoziția art.3 din Anexa la Ordonanța de urgență nr.25/2002 privind aprobarea statutului Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare, astfel cum a fost modificată și completată prin Legea nr.514 din iulie 2002 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.25/2002 privind statutul Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare, comisiile permanente abilitate, reunite în ziua de 22 iunie 2005, au procedat la audierea următorilor candidați: Paul Miclăuș, propunere a Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal, Eugenia Carmen Pichiș - propunere a Grupului parlamentar al Partidului Democrat, Dorina Teodora Mihăilescu - propunere a Grupului parlamentar al Partidului Social-Democrat, Cristian Traian Ionescu - propunere a Grupului parlamentar al PRM.

Candidații au prezentat un curriculum vitae și au răspuns întrebărilor formulate de către membrii comisiilor de specialitate, abilitate în acest sens. Candidatura domnului Cristian Traian Ionescu a fost respinsă cu 4 voturi pentru și 3 abțineri.

Astfel, în urma audierilor, cu unanimitate de voturi, comisiile reunite propun plenului Parlamentului nominalizarea următorilor candidați pentru cele două funcții de vicepreședinți ai Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare, pe un mandat de 5 ani: Paul Gabriel Miclăuș, Dorina Teodora Mihăilescu.

În cadrul aceleiași ședințe, doamna Eugenia Bichiș a fost propusă pentru calitatea de membru al Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare până la data de 4 noiembrie 2007, conform legii.

Mulțumesc.

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Doamna președinte Turcan, vă rog ! Un scurt anunț.

Doamna Raluca Turcan:

Mulțumesc. Îi rog pe toți membrii Comisiilor pentru cultură de la Camera Deputaților și Senat să vină la sala Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților, după ce își exercită dreptul de vot. Vă mulțumesc foarte mult.

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Da, vă mulțumesc. Doriți pe... Vă rog !

Domnul Cristian Rădulescu:

Aș dori o precizare relativ la propunerile pentru CNVM. Ele vor fi votate sau respinse de către Camere, dar, în raportul care a fost citit adineauri, s-a specificat că pentru unii membrii mandatul este de 5 ani, pentru doamna Bichiș, care este propusă de către PD, mandatul este de 2 ani, socotindu-se că vine în completarea, în lichidarea mandatului pe care membru care era propus de PNL îl avea în această comisie. Acel membru, acum, va fi în fața dumneavoastră pentru a fi ales vicepreședinte al CNVM. Noi considerăm că, așa cum scrie legea, cel care vine și este ales membru trebuie să beneficieze de un mandat plin de 5 ani și persoana care era înainte trebuie să-și termine, să-și ducă până la capăt mandatul care a început în 2002 și se termină în 2007.

Aceasta fiind o chestiune juridică și, în orice caz, ca să nu rămână lucrurile neelucidate asupra lungimii mandatului, avem rugămintea ca, înainte de redactarea hotărârii referitoare la votul Camerei, Comisiile juridice de numiri, disciplină, imunități și validări ale celor două Camere să hotărască care este varianta corectă, cât este mandatul unuia, cât este mandatul altuia, ca să nu fie după aceea discuții. Mulțumesc.

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Stimate coleg, din păcate, avem o lege și legea trebuie respectată. Dacă doriți, vă citesc articolul din lege care prevede, în mod expres, că, în astfel de situații, persoana care înlocuiește persoana care nu și-a epuizat mandatul execută restul de mandat. N-am avut soluție. Nu era nici un impediment. O veți păstra ca propunere în continuare. Aceasta este legea și trebuie s-o respectăm.

Stimați colegi, vom începe cu Camera Deputaților.

Repet încă o dată, veți primi două bile pentru votul la Consiliul de administrație al Societății Române de Radiodifuziune. Procedura de vot o știți. Și veți primi, în același timp, un buletin cu cele trei propuneri, două pentru vicepreședinte și una de membru al Consiliului de administrație la CNVM. Aveți aici, în dreaptă, cele două urne unde veți introduce buletinul și, dincolo, cele două urne - albă și neagră - unde veți introduce bilele. Repet, dacă buletinul este neschimbat înseamnă vot pentru, iar, în condițiile în care aveți observații, tăiați numele și prenumele celui în cauză.

Vă rog, domnule Popeangă, să începeți apelul.

Domnul Petre Popeangă:

Mulțumesc, domnule președinte.

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Numai o secundă. Chestorii de la Camera Deputaților, doi chestori de la Camera Deputaților. N-avem nevoie de patru. Vă rog !

Domnule Popeangă, ne cerem scuze, până vin chestorii în sală, face apelul domnul Puskas la Senat și domnul chestor Popa și domnul chestor Șerban Nicolae să înmâneze bilele și buletinele. N-avem ce face. Fără chestori nu se poate. Vă rog să veniți aici. Domnule Șerban Nicolae, vă rog să dați bilele și buletinul.

Domnul Valentin Zoltan Puskas:

Domnii senatori:

- Antonie Ștefan Mihail - prezent
- Apostol Neculai - prezent
- Arcaș Viorel - prezent
- Ardelean Aurel - prezent
- Arion Viorel - absent
- Athanasiu Alexandru - prezent
- Basgan Ion - prezent
- Berceanu Radu Mircea - prezent
- Bindea Liviu-Doru - prezent
- Blaga Vasile - absent
- Bobeș Marin - prezent
- Cazacu Cornelia - prezent
- Câmpeanu Radu-Anton - prezent
- Cârlan Dan - prezent
- Chelaru Ioan - prezent
- Cinteză Mircea - prezent
- Ciornei Silvia - prezent
- Cioroianu Adrian Mihai - prezent
- Cismaru Ivan - prezent
- Copos Gheorghe - absent
- Cozmâncă Octav - absent
- Crețu Corina - absent
- Crețu Ovidiu Teodor - prezent
- Cucuian Cristian - prezent
- Cutaș George Sabin - prezent
- Daea Petre - prezent
- David Cristian - prezent
- David Gheorghe - prezent
- Diaconescu Cristian - prezent
- Dina Carol - prezent
- Dinescu Valentin - prezent
- Dîncu Vasile - prezent
- Duca Viorel Senior - absent
- Dumitrescu Ion Mihai - prezent
- Dumitrescu Gheorghe Viorel - prezent
- Dumitru Constantin - prezent
- Eckstein Kovacs Peter - prezent
- Fekete Szabo Andras Levente - prezent
- Filipescu Teodor - absent
- Florescu Ion - prezent
- Flutur Gheorghe - prezent
- Frunda György - prezent
- Funar Gheorghe - prezent
- Găucan Constantin - prezent
- Geoană Mircea Dan - absent
- Georgescu Radu Cristian - prezent
- Gheorghe Constantin - prezent
- Hașotti Puiu - prezent
- Ilașcu Ilie - absent
- Iliescu Ion - prezent
- Ilușcă Daniel - absent
- Ion Vasile - prezent
- Iorga Nicolae - prezent
- Iorgovan Antonie - absent
- Ioțcu Petru Nicolae - prezent
- Ivănescu Paula Maria - prezent
- Jurcan Dorel - prezent
- Loghin Irina - prezent
- Lupoi Mihail - prezent
- Maior George Cristian - absent
- Mardare Radu Cătălin - prezent
- Marinescu Marius - prezent
- Markó Bela - prezent
- Meleșcanu Teodor Viorel - prezent
- Mereuță Mircea - prezent
- Mihăescu Eugen - absent
- Mihăilescu Petru Șerban - prezent
- Moisuc Viorica Georgeta Pompilia - absent
- Moraru Ion - prezent
- Morțun Alexandru Ioan - prezent
- Neagoe Otilian - prezent
- Neagu Nicolae - absent
- Nemeth Csaba - prezent
- Nicolae Șerban - prezent
- Nicolai Norica - prezent
- Novolan Traian - absent
- Onaca Dorel Constantin - absent
- Oprea Mario-Ovidiu - prezent
- Oprescu Sorin Mircea - absent
- Pascu Corneliu - prezent
- Păcuraru Nicolae Paul Anton - absent
- Păunescu Adrian - prezent
- Pereș Alexandru - prezent
- Pete Ștefan - prezent
- Petre Maria - prezent
- Petrescu Ilie - prezent
- Popa Aron Ioan - prezent
- Popa Dan Gabriel - prezent
- Popa Nicolae-Vlad - prezent
- Popescu Dan Mircea - prezent
- Popescu Ionel - absent
- Popescu Irinel - prezent
- Popescu Mihail - absent
- Prodan Tiberiu Aurelian - prezent
- Puskas Valentin Zoltan - prezent
- Rădoi Ion - absent
- Rădoi Ovidiu - prezent
- Rădulescu Cristache - prezent
- Roibu Aristide - prezent
- Sabău Dan - prezent
- Sârbu Ilie - prezent
- Silistru Doina - prezent
- Simionescu Aurel Gabriel - absent
- Sogor Csaba - prezent
- Solcanu Ion - prezent
- Stan Petru - absent
- Stănoiu Mihaela Rodica - prezent
- Stoica Ilie - prezent
- Strătilă Șerban-Cezar - prezent
- Stroe Radu - absent
- Szabó Karoly Ferenc - prezent
- Șerbănescu Verginia - prezent
- Șerbu Gheorghe Vergil - prezent
- Șereș Ioan Codruț - absent
- Ștefan Viorel - prezent
- Șter Sever - prezent
- Talpeș Ioan - absent
- Tănăsescu Claudiu - absent
- Tărăcilă Doru Ioan - prezent
- Terinte Radu - prezent
- Theodorescu Răzvan Emil - prezent
- Tîlvăr Angel - prezent
- Toma Ion - prezent
- Tudor Corneliu Vadim - absent
- Țâbuleac Mihai - prezent
- Țicău Silvia Adriana - prezent
- Țîrle Radu - absent
- Ungheanu Mihai - prezent
- Ungureanu Vasile Ioan Dănuț - prezent
- Vasilescu Gavrilă - present
- Văcăroiu Nicolae - present
- Vărgău Ion - absent
- Vedinaș Verginia - present
- Verestóy Attila - present
- Voiculescu Dan - absent
- Vosganian Varujan - present
- Vraciu Jan - present

De la Senat dacă a mai venit cineva? Mulțumesc. (discuții în sală)

Domnul Adrian Năstase:

Urmează votul de la Camera Deputaților.

Îl rog pe domnul secretar Popeangă Petre să citească lista.

Vă rog, încă o dată, să luați loc în bănci!

Rog chestorii de la Camera Deputaților să vină pentru a organiza votul, pentru a distribui buletinele și bilele.

Deci, domnul chestor Eugen Nicolicea, Grupul parlamentar al PSD, domnul chestor Oltean Ioan, Grupul parlamentar Dreptate și Adevăr PNL-PD, domnul chestor Kelemen Hunor, Grupul parlamentar al UDMR și domnul chestor Miron Ignat, Grupul parlamentar pentru minorități. (discuții în sală)

Rog cei trei chestori, pe care i-am numit, să-și facă datoria și să participe la organizarea votului.

De la prezidiu: A venit domnul chestor Oltean Ioan.

Domnul Adrian Năstase:

Da.

Domnul Petre Popeangă:

- Adomnicăi Mirela Elena - prezent
- Adomniței Cristian Mihai - absent
- Albu Gheorghe - absent
- Almăjanu Marin - prezent
- Almășan Liviu - absent
- Amarie Constantin - prezent
- Amet Aledin - absent
- Anastase Roberta Alma - prezent
- Andea Petru - prezent
- Andon Sergiu - prezent
- Andronescu Ecaterina - prezent
- Andreica Romică - prezent
- Antal Árpád-András - prezent
- Antal István - prezent
- Antonescu George Crin Laurențiu - absent
- Apostolache Mihai Cristian - prezent
- Ardelean Cornelia - prezent
- Asztalos Ferenc - prezent
- Avram Dumitru - prezent
- Baban Ștefan - prezent
- Bara Nicolae - prezent
- Barbu Gheorghe - absent
- Bardan Cornel Ștefan - prezent
- Bădălău Nicolae - prezent
- Băeșu George - prezent
- Bănicioiu Nicolae - absent
- Bărbulețiu Tiberiu - absent
- Becsek-Garda Dezső-Kálmán - prezent
- Becșenescu Dumitru - prezent
- Bejinariu Eugen - absent
- Bentu Dumitru - prezent
- Bivolaru Ioan - prezent
- Bîrsan Iulian-Gabriel - prezent
- Boagiu Anca-Daniela - prezent
- Bobeanu Răzvan-Petrică - prezent
- Boeriu Valeriu-Victor - absent
- Bolcaș Lucian Augustin - prezent
- Bonis Istvan - prezent
- Boureanu Cristian Alexandru - absent
- Brânză William Gabriel - prezent
- Brînzan Ovidiu - prezent
- Bruchental-Pop Ionela - prezent
- Buciu Angela - prezent
- Buda Daniel - prezent
- Buda Ioan - prezent
- Buhăianu Obuf Cătălin Ovidiu - prezent
- Buruiană Aprodu Daniela - absent
- Bușoi Cristian Silviu - absent
- Buzatu Dan Horațiu - prezent
- Buzea Cristian Valeriu - absent
- Calimente Mihăiță - prezent
- Canacheu Costică - prezent
- Cantaragiu Bogdan - absent
- Cazan Romeo Gheorghe Leonard - prezent
- Călian Petru - prezent
- Călin Ion - prezent
- Câmpanu Liviu - prezent
- Chiper Gheorghe - prezent
- Chiș Filonaș - prezent
- Cindrea Ioan - prezent
- Ciocâlteu Alexandru - absent
- Ciontu Corneliu - absent
- Ciopraga Mircea - prezent
- Ciucă Liviu Bogdan - prezent
- Cliveti Minodora - prezent
- Cocrea Olguța - absent
- Codîrlă Liviu - absent
- Constantinescu Anca - prezent
- Constantinescu Viorel - prezent
- Corlățean Titus - prezent
- Coșea Dumitru Gheorghe Mircea - prezent
- Crăciunescu Grigore - prezent
- Crețu Gabriela - absent
- Cutean Vasile Emilian - prezent
- Dan Iosif - prezent
- Diaconescu Marin - prezent
- Diaconescu Renică - absent
- Dida Corneliu Ioan - prezent
- Dobre Traian - prezent
- Dorneanu Valer - prezent
- Dragomir Dumitru - absent
- Dragomir Gheorghe - prezent
- Drăguș Radu-Cătălin - prezent
- Drețcanu Doina Micșunica - prezent
- Dumitrescu Cristian Sorin - absent
- Dumitrescu Liana - prezent
- Dumitrescu Zamfir - absent
- Dumitriu Dragoș Petre - prezent
- Dumitriu Mihai - absent
- Dumitru Ion - prezent
- Dușa Mircea - prezent
- Duțu Stelian - prezent
- Erdei-Dolóczki István - prezent
- Eserghep Gelil - prezent
- Faina Constantin - prezent
- Fârșirotu Vladimir Mircea - prezent
- Fenechiu Relu - prezent
- Firczak Gheorghe - prezent
- Florea Damian - prezent
- Fotopolos Sotiris - absent
- Frâncu Emilian Valentin - prezent
- Furo Iuliu Ioan - prezent
- Gabor Gheorghe - prezent
- Ganț Ovidiu Victor - prezent
- Găleteanu Monalisa - prezent
- Georgescu Filip - prezent
- Gerea Andrei Dominic - prezent
- Gheorghe Valeriu - absent
- Gheorghiof Titu Nicolae - prezent
- Ghiorghioni Ionesie - absent
- Ghișe Ioan - prezent
- Giurescu Ion - prezent
- Giurgiu Mircia - prezent
- Glăvan Ștefan - prezent
- Godja Petru - prezent
- Gonțea Ion - prezent
- Grigore Dan - absent
- Grosaru Mircea - absent
- Gubandru Aurel - prezent
- Gușă Cozmin Horea - absent
- Gvozdenovici Slavomir - absent
- Hanganu Romeo Octavian - prezent
- Hellvig Eduard Raul - prezent
- Hoban Ioan - prezent
- Hogea Vlad Gabriel - absent
- Hoinaru Marian - prezent
- Hrebenciuc Viorel - absent
- Iacob Ridzi Monica Maria - prezent
- Iancu Iulian - prezent
- Ibram Iusein - prezent
- Ifrim Mircea - prezent
- Igaș Traian Constantin - prezent
- Ignat Miron - prezent
- Iliescu Valentin Adrian - prezent
- Ionescu Daniel - absent
- Iordache Florin - absent
- Iordache Grațiela Denisa - prezent
- Iriza Marius - prezent
- Iustian Mircea Teodor - prezent
- Jipa Florina Ruxandra - absent
- Kelemen Attila Béla Ladislau - prezent
- Kelemen Hunor - prezent
- Kerekes Károly - prezent
- Király Andrei-Gheorghe - prezent
- Kónya-Hamar Sándor - prezent
- Kovacs Attila - prezent
- Lakatos Petru - prezent
- Lambrino Radu - absent
- Lari-Iorga Leonida - absent
- Lificiu Petru - prezent
- Liga Dănuț - absent
- Longher Ghervazen - prezent
- Luchian Ion - prezent
- Macaleți Costică - prezent
- Magheru Paul - prezent
- Man Mircea - absent
- Manda Iulian Claudiu - prezent
- Manolescu Oana - prezent
- Manta Pantelimon - prezent
- Marian Dan Mihai - prezent
- Marinescu Marian-Jean - absent
- Martin Eduard-Stelian - absent
- Márton Árpád-Francisc - prezent
- Máté András-Levente - prezent
- Matei Cătălin Lucian - prezent
- Mazăre Alexandru - absent
- Mălaimare Mihai Adrian - absent
- Mănăstireanu Vladimir Alexandru - prezent
- Mănescu Rareș Șerban - absent
- Mărculeț Petrescu Mira Anca Victoria - prezent
- Mătușa Tudor - prezent
- Meir Nati - absent
- Merce Ilie - absent
- Merka Adrian-Miroslav - prezent
- Micula Cătălin - prezent
- Mihalache Sorin Dan - absent
- Mihăilescu Teodora Dorina - prezent
- Mihei Andrian-Sirojea - prezent
- Mircea Costache - prezent
- Mircovici Niculae - prezent
- Mironescu Laurențiu - absent
- Miroșeanu Liviu Alexandru - absent
- Mitrea Manuela - prezent
- Mitrea Miron Tudor - prezent
- Miuțescu Gheorghe Adrian - absent
- Mînzînă Ion - prezent
- Mocanu Alexandru - prezent
- Mocanu Vasile - prezent
- Mocănescu Coloros Dan Constantin - absent
- Mocioalcă Ion - absent
- Mohora Tudor - prezent
- Moisoiu Adrian - prezent
- Moldovan Emil Radu - prezent
- Momanu Corneliu - prezent
- Motreanu Dan Ștefan - prezent
- Movilă Petru - prezent
- Munteanu Ioan - prezent
- Muscă Monica Octavia - absent
- Mușetescu Tiberiu-Ovidiu - prezent
- Nassar Rodica - absent
- Năstase Adrian - prezent
- Nechita Aurel - prezent
- Nedelcu Gabriela - prezent
- Nica Dan - prezent
- Nicolăescu Gheorghe-Eugen - prezent
- Nicolicea Eugen - prezent
- Nicula Vasile Cosmin - prezent
- Niculescu-Duvăz Bogdan Nicolae - absent
- Nistoran Dorin-Liviu - absent
- Niță Constantin - prezent
- Nițulescu Teodor - absent
- Nosa Iuliu - prezent
- Oancea Viorel - prezent
- Olarean Aurel - prezent
- Oltean Ioan - prezent
- Olteanu Bogdan - prezent
- Oprea Gabriel - prezent
- Ovidenie Costel - prezent
- Palăr Ionel - prezent
- Pambuccian Varujan - prezent
- Pardău Dumitru - prezent
- Pascu Bogdan - prezent
- Pașcu Ioan Mircea - prezent
- Pavelescu Aurelian - absent
- Paveliu Marian Sorin - absent
- Păun Nicolae - absent
- Petrea Constantin - prezent
- Plumb Rovana - prezent
- Podgorean Radu - absent
- Ponta Victor-Viorel - prezent
- Pop Claudiu Adrian - prezent
- Popa Cornel - prezent
- Popa Daniela - absent
- Popa Nicolae - prezent
- Popeangă Petre - prezent
- Popescu Dan Ioan - prezent
- Popescu Florin Aurelian - absent
- Popescu Ionica Constanța - prezent
- Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton - absent
- Popp Cosmin Gabriel - prezent
- Preda Cezar Florin - absent
- Preda Ion - prezent
- Pruteanu Vasile - prezent
- Puchianu Ioan Dumitru - absent
- Pupeză Viorel - prezent
- Purceld Octavian-Mircea - prezent
- Pușcaș Vasile - absent
- Pușcă Mircea Valer - prezent
- Puzdrea Dumitru - absent
- Racoceanu Viorel - prezent
- Radan Mihai - prezent
- Radu Octavian-Claudiu - absent
- Raicu Romeo Marius - absent
- Rădulescu Cristian - prezent
- Rogin Marius - absent
- Romanescu Marcel Laurențiu - absent
- Rus Ioan Aurel - absent
- Rusu Mihaela Adriana - prezent
- Rușanu Dan Radu - prezent
- Sanda Victor - absent
- Sandu-Capră Mihai - prezent
- Sandu Gabriel - prezent
- Sasu Ion - prezent
- Săniuță Marian Florian - prezent
- Săpunaru Nini - prezent
- Sârb Gheorghe - prezent
- Sârbu Daciana Octavia - prezent
- Sârbu Marian - prezent
- Sârbu Mugurel Liviu - prezent
- Scutaru Adrian George - prezent
- Semcu Adrian Emanuil - prezent
- Seres Dénes - prezent
- Severin Adrian - absent
- Silaghi Ovidiu Ioan - prezent
- Sirețeanu Mihail - prezent
- Sóki Béla - prezent
- Soporan Vasile Filip - prezent
- Stan Ioan - prezent
- Stan Ion - absent
- Stanciu Anghel - absent
- Stănescu Cristian - absent
- Stănescu Mircea - prezent
- Stănișoară Mihai - absent
- Stoica Ion - prezent
- Străchinaru Petre - prezent
- Strungă Emil - prezent
- Szekely Levente Csaba - prezent
- Șandru Marcela Lavinia - absent
- Știrbeț Cornel - prezent
- Știreanu Octavian - prezent
- Știucă Alecsandru - prezent
- Tabără Valeriu - prezent
- Tamás Sándor - prezent
- Tămagă Constantin - absent
- Tănăsescu Mihai Nicolae - prezent
- Tărniceru Petru - prezent
- Tcaciuc Ștefan - absent
- Teodorescu George Alin - absent
- Timar Liviu - prezent
- Timiș Ioan - prezent
- Todoran Pavel - prezent
- Toma Florentina Marilena - absent
- Toma Horia-Victor - prezent
- Tóro Tiberiu - prezent
- Tudor Constantin - prezent
- Tudor Marcu - prezent
- Tudose Mihai - prezent
- Turcan Raluca - prezent
- Țundrea Ioan - absent
- Uioreanu Horea Dorin - prezent
- Ujeniuc Dragoș - prezent
- Ungureanu Petre - prezent
- Ungureanu Valeriu Alexandru - prezent
- Ursărescu Dorinel - prezent
- Vainer Aurel - prezent
- Varga Attila - absent
- Vasile Aurelia - prezent
- Vasilescu Lia Olguța - prezent
- Vălean Adina Ioana - prezent
- Văsioiu Horia - prezent
- Vlase Petru Gabriel - prezent
- Vlădoiu Aurel - prezent
- Voicu Cătălin - prezent
- Voicu Mihai Alexandru - prezent
- Voinea Florea - absent
- Zaharia Claudius Mihail - prezent
- Zamfir Gabriel - prezent
- Zamfirescu Dan Dumitru - prezent
- Zegrean Augustin - prezent
- Zgonea Valeriu Ștefan - prezent

O să reiau absenții:

- Adomniței Cristian Mihai - absent
- Albu Gheorghe - absent
- Amet Aledin - prezent și votează
- Antonescu George Crin Laurențiu - absent
- Barbu Gheorghe - absent
- Bănicioiu Nicolae - absent
- Bărbulețiu Tiberiu - prezent și votează
- Bejinariu Eugen - absent
- Boeriu Valeriu-Victor - absent
- Boureanu Cristian Alexandru - absent
- Buruiană Aprodu Daniela - absent
- Bușoi Cristian Silviu - absent
- Buzea Cristian Valeriu - absent
- Cantaragiu Bogdan - absent
- Ciocâlteu Alexandru - absent
- Ciontu Corneliu - absent
- Cocrea Olguța - prezent
- Codîrlă Liviu - absent
- Crețu Gabriela - prezent
- Diaconescu Renică - absent
- Dragomir Dumitru - absent
- Dumitrescu Cristian Sorin - prezent
- Dumitrescu Zamfir - prezent
- Dumitriu Mihai - absent
- Fotopolos Sotiris - absent
- Gheorghe Valeriu - absent
- Ghiorghioni Ionesie - absent
- Grigore Dan - absent
- Gușă Cozmin Horea - absent
- Gvozdenovici Slavomir - absent
- Hogea Vlad Gabriel - absent
- Hrebenciuc Viorel - prezent
- Ionescu Daniel - absent
- Iordache Florin - absent
- Jipa Florina Ruxandra - absent
- Lambrino Radu - absent
- Lari-Iorga Leonida - absent
- Liga Dănuț - absent
- Man Mircea - absent
- Marinescu Marian-Jean - absent
- Martin Eduard-Stelian - absent
- Mazăre Alexandru - absent
- Mălaimare Mihai Adrian - prezent
- Mănescu Rareș Șerban - absent
- Meir Nati - absent
- Merce Ilie - absent
- Mihalache Sorin Dan - prezent
- Mironescu Laurențiu - absent
- Miroșeanu Liviu Alexandru - absent
- Miuțescu Gheorghe Adrian - absent
- Mocănescu Coloros Dan Constantin - absent
- Mocioalcă Ion - absent
- Nassar Rodica - prezent
- Niculescu-Duvăz Bogdan Nicolae - absent
- Nistoran Dorin-Liviu - absent
- Nițulescu Teodor - absent
- Pavelescu Aurelian - absent
- Paveliu Marian Sorin - prezent
- Podgorean Radu - absent
- Popa Daniela - absent
- Popescu Florin Aurelian - absent
- Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton - absent
- Preda Cezar Florin - absent
- Puchianu Ioan Dumitru - absent
- Pușcaș Vasile - absent
- Puzdrea Dumitru - absent
- Radu Octavian-Claudiu - absent
- Raicu Romeo Marius - absent
- Rogin Marius - absent
- Romanescu Marcel Laurențiu - absent
- Rus Ioan Aurel - absent
- Sanda Victor - absent
- Severin Adrian - absent
- Stan Ion - absent
- Stanciu Anghel - absent
- Stănescu Cristian - absent
- Stănișoară Mihai - absent
- Șandru Marcela Lavinia - absent

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Domnule Popeangă, numai o secundă, stimați colegi deputați, mai este cineva care nu și-a exprimat votul ?

Domnul Stanciu. Altcineva ?! Domnul Meleșcanu, la Senat, am reținut, vă rog să îi dați și domnului Meleșcanu.

Dacă mai este cineva care n-a votat ?

Doamna Mona Muscă (din sală):

Eu am votat, dar sunt trecută absentă pe listă.

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Nu, v-a trecut prezentă, doamna Muscă a votat.

Domnul Petre Popeangă:

Domnul Meleșcanu Teodor Viorel, senator, votează.

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Domnul Păunescu. Dacă mai este cineva care nu a votat, vă rog?!

Domnul Petre Popeangă:

Spuneți numele, vă rog. La Senat.

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Spuneți numele.

Domnul Petre Popeangă:

Domnul Ioțcu Nicolae Petru prezent și votează.

Altcineva de la Senat ?! Domnul Radu Țârle, senator, votează.

Dumitrescu Ion Mihai, senator, votează.

Stanciu Anghel, votează.

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Și Adrian Păunescu.

Mulțumesc, mai este cineva care nu și-a exprimat votul ?! Nu.

Rog secretariatul să ridice cele patru urne. Invit membrii Biroului permanent, Senat și Camera Deputaților, să meargă în sala Biroului permanent, pentru numărătoare.

Stimați colegi, rămâneți pe loc, revenim în zece minute și vom da votul secret cu bile, pentru președintele Consiliului de administrație la Societatea Română de Televiziune și, separat, votul secret cu bile, pentru președintele Consiliului de administrație al Societății Române de Radiodifuziune, după ce vom parcurge procedura.

Deci revenim în maxim un sfert de oră. Vă mulțumesc.

 

- Pauză -

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Stimați colegi,

Vă rog să vă ocupați locurile în sală. Invit colegii senatori și deputați în sală.

Rog pe domnul secretar Popeangă să dea citire procesului verbal cu rezultatul votului la Consiliul de administrație al Societății Române de Radiodifuziune.

Domnul Petre Popeangă:

Proces verbal referitor la rezultatul votului exprimat de către deputați și senatori, cu privire la desemnarea membrilor Consiliului de administrație al Societății Române de Radiodifuziune.

În temeiul prevederilor art. 32, din Regulamentul ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului, Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, au procedat la verificarea și numărarea voturilor exprimate prin vot secret cu bile, de către deputați și senatori, asupra listei candidaților propuși pentru a fi desemnați în calitatea de membru al Consiliului de administrație al Societății Române de Radiodifuziune, conform art. 19 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune, republicată, și au constatat următoarele:

 • Numărul total al deputaților și senatorilor: 468;
 • Numărul deputaților și senatorilor prezenți: 345;
 • Numărul total de voturi exprimate: 345.
 • Numărul de voturi anulate: nici unul.
 • Numărul total de voturi valabil exprimate: 345, din care:
  • voturi pentru listă: 292;
  • voturi împotriva listei: 53.

Potrivit prevederilor art. 19 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune, republicată, lista de candidați pentru desemnarea în calitate de membru titular și membru supleant ai Consiliului de administrație al Societății Române de Radiodifuziune, se aprobă cu votul majorității deputaților și senatorilor.

Ca urmare, din totalul de 468 deputați și senatori, 292 au votat pentru, ceea ce reprezintă majoritatea voturilor cerute de lege, Parlamentul României desemnează în calitatea de membru al Consiliului de administrație al Societății Române de Radiodifuziune, următorii membri titulari și membri supleanți:

 1. Membri titulari: Maria Țoghină, Bogdan Ghiu, Mitzura Domnica Arghezi, Mirela Ioana Fugaru, Andrei Alexandru, Dan Constantin Preda, Ágoston Hugó, Miomir Todorov, Bogdana Balmuș, Răzvan Dumitrescu, Adrian Valentin Moise.
 2. Membri supleanți: Cosmin Gabriel Păcuraru, Gabriel Ioan Iencek, Mihaela Alexandra Cristea, Roxana Mocanu, Romeo Cătălin Crețu, Lucian Aurel Purcăreanu, Sebesi Karen Attila, Aurel Storin, Vlad Velcu, Aurelia Daniela Ciobanu, Adrian Doroș.

Încheiat astăzi, 27 iunie 2005. Semnează membrii Biroului permanent din Camera Deputaților și Senat.

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Stimați colegi, să îi felicităm pe noii membri ai Consiliului de administrație al Societății Române de Radiodifuziune. (aplauze)

Rog Consiliul de administrație al Societății Române de Radiodifuziune să se retragă în sala Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă, pentru desemnarea președintelui.

Vă rog cu foarte multă operativitate, după care, bineînțeles, Comisiile pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă din cele două Camere, vor audia candidatul propus pentru președinția Societății Române de Radiodifuziune.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 17 noiembrie 2019, 12:34
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro