Plen
Ședința Senatului din 1 noiembrie 2006
Sumarul ședinței
Stenograma completă
publicată în Monitorul Oficial, Partea a II-a nr.163/10-11-2006

Dezbateri parlamentare
Calendarul ședințelor
- Camerei Deputaților:
2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
2002 2001 2000
1999 1998 1997
1996
Interoghează dezbaterile
din legislatura: 2016-prezent
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996
Monitorul Oficial
Partea a II-a:2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
2002

Transmisii video

format Real Media
Arhiva video:2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
Pentru a vizualiza înregistrările video trebuie să instalați programul Real Player
Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2006 > 01-11-2006 Versiunea pentru printare

Ședința Senatului din 1 noiembrie 2006

9. Continuarea dezbaterii și respingerea propunerii legislative privind acordarea de sprijin pentru sinistrați.
 
consultă fișa PL nr. L588/2006

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

................................................

La punctul 8 din ordinea de zi avem propunerea legislativă privind acordarea de sprijin pentru sinistrați.

Vă rog să așteptați.

Este un raport suplimentar...

Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital, vă rog.

Vă rog, domnilor inițiatori, să luați loc.

Domnul Simionescu, aveți cuvântul.

Vă rog, din partea Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital, un coleg.

Rog unul dintre colegii din Comisia economică, industrie și servicii sau un alt coleg să prezinte raportul suplimentar.

Rog pe unul dintre colegii din Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital sau Comisia economică, industrie și servicii să prezinte raportul suplimentar.

Îl invit pe domnul secretar Gavrilă Vasilescu să prezinte raportul suplimentar.

Aveți cuvântul.

Domnul Gavrilă Vasilescu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Plenul Senatului în ședința din 5 octombrie 2006 a hotărât trimiterea spre examinare a propunerii legislative privind acordarea de sprijin pentru sinistrați, în vederea întocmirii unui raport suplimentar.

Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital în ședința din 11 octombrie a hotărât cu majoritate de voturi, în urma reanalizării propunerii legislative menținerea punctului de vedere prezentat în raportul din 14.IX.2006 pe care îl are anexat, cu amendamentele respinse, amendamente propuse de domnul senator Gheorghe Funar.

Domnule președinte,

Comisia își menține punctul de vedere din raportul inițial, concluzia.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Mulțumesc.

Dacă din partea inițiatorilor, domnul senator Simionescu, dorește să intervină?

Domnul Aurel Gabriel Simionescu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Am văzut raportul suplimentar, dar dacă ne uităm numai astăzi pe presă observăm că și în Călărași și în Dolj, localitățile care au fost afectate de inundații, sunt aproximativ în aceeași situație, cu case neterminate, cu oameni care stau în corturi, cu neasigurarea utilităților necesare, așa că noi insistăm și cred că ar fi bine ca toți să ne gândim că deja este 1 noiembrie și că situația nu se va mai remedia în continuare, iar ajutorul pe care l-am propus noi este unul minimal pentru acești oameni.

Vă mulțumesc.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Mulțumesc.

Dacă în legătură cu amendamentele respinse mai sunt intervenții?

Vă rog, domnule senator Funar, aveți cuvântul.

Domnul Gheorghe Funar:

Domnule președinte de ședință,

Din câte îmi amintesc, nu au fost dezbateri generale, nu au fost întrebări și, dacă-mi permiteți să adresez câteva întrebări, înainte de a ajunge la dezbateri generale?

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Vă rog, aveți cuvântul.

Domnul Gheorghe Funar:

Mulțumesc.

Am doar patru întrebări pentru reprezentantul Guvernului.

Prima dintre ele, câte case pentru sinistrații din 2006 s-au predat beneficiarilor până acum, dacă este posibil și pe județe?

Cea de-a doua...

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Rog colegii senatori să-și ocupe locurile în sală.

Stimați colegi,

Vă rog să vă ocupați locurile și să faceți odine în sală.

Aveți cuvântul, vă rog.

Domnul Gheorghe Funar:

Cea de-a doua întrebare se referă la sinistrații din Rast, câte case au fost date în folosință pentru sinistrații din Rast până în prezent - din presă am aflat că Guvernul a reușit o performanță unică pe plan mondial - în șase luni de zile a construit o casă.

Nu știu dacă este adevărat.

Cea de-a treia întrebare, de la ce dată membrii Guvernului vor merge să locuiască în module, în localitățile care au fost sinistrate în primăvara acestui an, să vadă în ce condiții trăiesc oamenii de-acolo și dacă sunt suportabile aceste condiții în iarna care se apropie?

Și, ultima întrebare, aceasta este și de principiu, domnule președinte de ședință. O adresez reprezentantului Guvernului.

Din sală: Este ocupat acum!

Domnul Gheorghe Funar:

Nu-i nimic, aștept răspunsurile dacă dânsul nu ascultă.

Eu am convingerea că este pe recepție.

Ultima întrebare, domnule președinte de ședință.

Este pentru reprezentantul Guvernului, dar de principiu și cred că e bine și colegii senatori să fie atenți la această chestiune.

La toate propunerile legislative unde apar probleme de resurse financiare, de alocare de sume, Guvernul spune că nu acceptă propunerea pentru că nu se respectă prevederile art.138 alin.5 din Constituție, inițiatorii nu au înscris și fondurile aferente.

Am studiat cu atenție și acest text din Constituție și el se referă la cu totul altceva, se referă la întocmirea proiectelor de bugete de stat și al asigurărilor sociale, nu se referă textul respectiv la propunerile legislative și, ca atare am o întrebare pentru reprezentantul Guvernului și distinsa doamnă reprezentantă a Guvernului în relația cu Parlamentul: până când mai încercați să ne induceți în eroare cu acest text din Constituție.

Mulțumesc.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Mulțumesc.

Îl rog pe reprezentantul Guvernului să ofere răspuns.

Domnul Daniel Chițoiu - secretar de stat în Ministerul Finanțelor:

Dacă-mi permiteți, referitor la inițiativa legislativă, Guvernul nu susține adoptarea propunerii legislative deoarece inițiatorul nu precizează sursele de finanțare.

Referitor la această inițiativă legislativă, ele sunt în lege reglementate prin Comitetele județene pentru situații de urgență care acordă aceste ajutoare în funcție de ceea ce s-a întâmplat în localitatea respectivă sau la nivelul județului respectiv.

Referitor la construcțiile din comuna Rast, vreau să-i comunic domnului senator că sunt finalizate în jur de 35 locuințe care sunt și predate, cu termen de finalizare alte 200 în cursul lunii noiembrie, până în 10 noiembrie.

Vă mulțumesc.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Dacă ați făcut precizările legate de Rast și aveți aceste date, v-aș întreba același lucru despre locuințele din județul Călărași, din localitățile Mănăstirea, Chiselești și Spanțov, dacă aveți date.

Domnul Daniel Chițoiu:

Domnule președinte,

Cu tot respectul, nu am luat aceste date la mine și nu aș vrea să dau date eronate.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Mulțumesc.

Vă rog, la dezbateri generale, dacă sunt intervenții?

Domnul senator Daea, aveți cuvântul.

Din sală: Vă rog să-mi dați cuvântul.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Numai puțin, să-i lăsăm pe inițiatori și imediat ofer cuvântul.

Microfonul 4, vă rog.

Domnul Petre Daea:

Mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Domnule președinte,

Doamnelor și domnilor senatori,

Dacă în procesul legislativ ne aducem aminte de situații grele pe care semenii noștri le-au întâmpinat de-a lungul timpului, făcând un inventar în memoria noastră, ce înseamnă sprijinul, ca despăgubiri pentru cei care au avut de suferit de-a lungul istoriei, mă gândesc că este imposibil, ca în Senatul României, după câteva luni de zile, să nu ne-aducem aminte de semenii noștri care erau luați de ape și aveau o situație extraordinară și cu toții, cu toții spun, aici sau în altă parte, eram alături de dumnealor.

Bine am făcut, și eu zic că trebuie să facem bine și astăzi. Bine că am fost alături și bine că ne-am gândit la ei, dar dacă nu finalizăm această acțiune în prag de iarnă se pune întrebarea: mai așteptăm cumva un val de inundații? Mai așteptăm cumva un val de nevoi pentru ca românul să fie pus la adăpost de către o autoritate a statului?

Răspunsul meu categoric, nu.

Mi-a fost suficient și îmi e de-ajuns dar cred că ne este suficient și de-ajuns să ne gândim astăzi cum putem să fim alături de acești oameni.

Sigur, înțelegem chingile pe care le are Guvernul punând mai tot timpul ca explicație unde sunt fondurile și de unde să le luăm.

În condiții deosebite trebuie să apelăm și la măsuri deosebite.

Calamitatea ca atare, situația grea în care sunt încă oamenii noștri, astăzi nu ne dă nouă răgaz nici măcar pentru această explicație, cât de tehnică ar fi ea, dar vă rog să mă credeți, este inumană or, legea, în esența ei trebuie să aibă acest sentiment, acest miez al înțelegerii efortului pe care trebuie să-l facem cu toții în condițiile în care semenii noștri sunt fără un acoperiș.

Mă gândeam când am pornit la acest microfon, dacă nu ar fi bine să facem o propunere ca să dăm salariul toți pentru a face ceva pentru acești oameni și nu ar fi rău să o facem în condițiile în care nu găsim soluția pentru a ajuta acești oameni care sunt la ora actuală fără acoperiș deasupra capului.

Cred, și sunt convins astăzi că în înțelepciunea noastră ca oameni care ne-am așezat în fotoliile Senatului pe un vot dat de oamenii care acum nu au acoperiș asupra capului, să fim în acest moment alături de ei prin aprobarea acestui act normativ.

Evident că s-au făcut pași și s-au rezolvat unele probleme, dar această stare de fapt ne îndeamnă să mergem până la capăt, că iată, în unele zone a început temperatura sub 00, în altele a început să ningă, în unele, evident, este soare, iar la noi aici este și una și alta, dar preocuparea pentru această zonă nu există, motiv pentru care vă solicit astăzi votul pentru un act normativ care să facă dovada că suntem reprezentanții și acelora care nu au un acoperiș deasupra capului.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Vă mulțumesc.

Domnul senator Ilie Petrescu, microfonul 1.

Domnul Ilie Petrescu:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Am deosebita onoare în fața domniilor-voastre să ridic o problemă legată de județul meu, județul Gorj, unde datorită alunecărilor și scufundărilor care au avut loc anul acesta și în 2005, a alunecărilor din localitatea Albeni și Roșia de Amaradea, mai precis satul Seciuri, unde au rămas în câmp peste 288 familii, iar în localitatea Prunești peste 100 familii.

Am văzut ce se întâmplă când încep campaniile electorale, fiecare partid, și mai cu seamă care sunt la putere, încep cu asfaltări, betonări, alimentarea cu apă a comunității, se găsesc fonduri și surse extraordinare, dar mai există o chestiune, domnule președinte de ședință, trec alegerile, oamenii sunt uitați.

Vreau să vă spun în speță de județul din care fac parte, alunecările de teren au avut loc în luna aprilie - mai în Gorj, atunci când se aprind becurile în module, sare siguranța, nu mai vorbesc de reșouri, pe ca oamenii de-acolo le folosesc pentru a se încălzi.

Vreau să vă informez, domnilor colegi, că din 288 familii rămase fără un acoperiș, 15 case la ora actuală sunt date.

Dacă considerați că un copil de 6 luni, un an sau de 2 ani poate să reziste în vârful comunei Seciuri, unde este - 10, vreau să vă întreb, domnule ministru, dacă dumneavoastră ați avea o familie și ați fi într-un modul, cu un copil de 6 luni, ce-ați spune dumneavoastră - despre noi care suntem trimiși în Parlamentul României? Dumneavoastră, ca ministru, și faptul că sunteți la guvernare astăzi, trebuie să rezolvați o chestiune umană.

De aceea, domnilor colegi, propunerea legislativă este binevenită și noi trebuie să o votăm.

Eu vă mulțumesc cu deosebită stimă.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Mulțumesc.

Alte intervenții?

Dacă nu mai sunt alte intervenții?

Vă rog, domnul senator Nicolae Șerban.

Microfonul 3, vă rog.

Domnul Șerban Nicolae:

Domnule președinte, o întrebare, ca să fim și în acord cu procedura pentru reprezentantul Guvernului: din câte știm, din declarațiile publice și din ceea ce s-a făcut până acum, Guvernul, teoretic, cel puțin, a găsit niște resurse ca să acorde sprijin acelor sinistrați pentru refacerea locuințelor, pentru asigurarea cazarmamentului, pentru luarea unor măsuri de urgență și așa mai departe. Din acest punct de vedere, punctul negativ al Guvernului în legătură cu acest proiect, pe motiv că nu indică sursa de finanțare, mie mi se pare ușor neserios, pentru că, pe de o parte, găseau aceeași sursă, pentru că noi n-am aprobat în bugetul pe anul 2006 sume pentru calamități și acestea, de regulă, se iau fie din fondul de rezervă al Guvernului, în principal, din rezervele de stat, pentru ceea ce ține de cazarmament și de bunuri materiale, fie din alte fonduri care se constituie pentru situații de urgență, care sunt la dispoziția Guvernului. Deci, din acest punct de vedere, inițiatorii nu au vrut să fie ultradetailiști, ca să spun așa, să spună și de unde să ia fiecare leuț. Sursa de finanțare este aceeași pe care a folosit-o Guvernul. Era vorba doar de modificarea unor proceduri de sprijin, în sensul că se asigurau niște sume de bani, în sensul că se asigurau niște materiale cu destinație precisă. Deci, din acest punct de vedere întreb de ce avea nevoie Guvernul să se indice în proiectul de lege alte surse și ce împiedica Guvernul să folosească aceleași surse pe care le-a folosit și în alte situații asemănătoare: din fondurile de la Ministerul Administrației și Internelor, din fondurile de la Ministerul Apărării Naționale, din alte fonduri aflate la dispoziția autorităților locale. Pentru aceste chestiuni care sunt pentru situații de urgență și dacă în aceste condiții întreb, să spunem, în completare pentru reprezentantul Guvernului, dacă nu se poate, totuși, susține acest proiect de lege care vine în ajutorarea sinistraților, Guvernul găsindu-și singur propriile surse, fără ca acest lucru să fie în mod expres indicat în proiectul de lege. Vă mulțumesc.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Da, mulțumesc. Vă rog să oferiți răspuns.

Domnul Alexandros Galiatatos:

Domnule președinte, toate aceste situații de urgență care apar, situații meteorologice, ca să le spunem așa: inundații, cutremure, seisme, sunt reglementate prin aceste Comitete de urgență, care au posibilitatea să pună la dispoziția sinistraților alimente, cazarmament, corturi pentru locuit, locuințe modulare, urmând ca după rezolvarea inundațiilor, cutremurelor, respectiv, construirea de case, acestea să revină înapoi. Mă refer la locuințele modulare, care vor fi folosite ca o rezervă pentru eventualele inundații și așa mai departe. Vă mulțumesc.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Da, și eu vă mulțumesc. Stimați colegi, vă reamintesc că la acest proiect de lege am mai purtat dezbateri și în ziua de 5 octombrie, când s-au făcut și o serie de precizări de către colegii senatori pe cele 4 hotărâri de Guvern emise, în sensul celor susținute și astăzi de domnul senator Nicolae Șerban.

Îl consult pe domnul senator Gheorghe Funar dacă își mai susține amendamentul?

Domnul Gheorghe Funar:

Mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Îmi susțin amendamentele. Ideea pe care au avut-o inițiatorii acestei propuneri legislative este foarte bună: să acordăm sprijin pentru sinistrați, dar, în opinia mea, suma care au propus-o la articolul 1 este prea mică. A fost scris - 5 milioane lei. Între timp s-a trecut la alți lei mai grei și amendamentul meu la art. 1 vizează și scrierea corectă a textului. Am, de fapt, două amendamente formulate în cadrul acestui articol: în loc de un viitor nesigur că se va acorda, fără să se precizeze când, "se acordă", iar cuantumul, în loc de 5 milioane de lei pe lună să fie de 1.000 lei pe lună fiecărei familii sinistrate.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Mulțumesc. Inițiatorul este de acord? Domnul senator Simionescu?

Domnul Aurel Gabriel Simionescu:

Noi am fost de acord. Suma pusă la început pe această propunere legislativă a vizat, și în cazul nostru. o anumită idee legată de suportabilitatea bugetului. Sigur că dacă suma aceasta este mai mare, evident că oamenii vor fi mai mulțumesc. Vă mulțumesc.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Vă mulțumesc. Supun votului dumneavoastră amendamentul de la poziția 1, art. 1. Rog colegii senatori să vină în sală și să voteze. Vă rog să votați, stimați colegi. Amendamentul existent la art. 1. Invit colegii senatori în sală și, de asemenea, vă adresez rugămintea să votați, pentru că nu toți colegii v-ați exprimat punctul de vedere prin vot. Vă rog să faceți liniște în sală. A doua chestiune: stimați colegi, dacă există printre dumneavoastră, și am înțeles că există, de altfel, după ce vom dezbate acest proiect de lege, voi oferi cuvântul domnului senator Marius Marinescu. Colegii care nu și-au resetat, prin reintroducerea cartelei în aparatul de vot, nu sunt menționați nici la prezent și nici ca vot. Deci, sunt prezenți în sală, dar avem o problemă atât ca plen, cât și la grupurile parlamentare, pentru că nu veți avea și nu veți regăsi voturile exprimate de ei. Trebuie să scoateți cartela din aparat și să o reintroduceți.

Stimați colegi,

Supun votului dumneavoastră amendamentul existent la art. 1. Vă rog să votați " (rumoare) Eu spun, de două ore tot spun...

Amendamentul a fost respins, întrunind 29 de voturi pentru, 36 voturi împotrivă.

La pct. 2 - amendament la art. 2. Majorarea cuantumului ajutorului financiar de la 10 milioane la 20 milioane. Vă rog, domnul senator Funar. Microfonul 2.

Domnul Gheorghe Funar:

Mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Solicităm listă la votul precedent de la art. 1. La art. 2, așa cum ați menționat și dumneavoastră, spre deosebire de inițiatori, care au prevăzut un ajutor financiar de numai 10 milioane lei pentru cumpărarea de cazarmament, în cazul familiilor sinistrate, amendamentul meu vizează acordarea unui ajutor de 2.000 lei. Mulțumesc.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Vă mulțumesc. Ați ascultat explicațiile date la început de reprezentantul Executivului, în sensul că nu este de acord nici cu suma inițială, de aceea nu mai are rost să prezinte argumentația pe fiecare în parte. Amendamentele vizează majorarea sumelor propuse de către inițiator. Vă rog să votați.

Rog colegii senatori să-și ocupe locurile și să voteze.

Trebuie să reluăm votul. Deocamdată nu s-a pronunțat legal Senatul. Va trebui să votăm din nou. Vă adresez rugămintea să participați la vot. Dar pentru a putea participa la vot, în primul rând, trebuie să vă ocupați locurile. Rog colegii senatori să se pronunțe prin vot asupra amendamentului existent la art. 2.

Vă rog să votați.

Amendamentul a fost respins, întrunind 27 de voturi pentru, 37 de voturi împotrivă, 2 abțineri.

Pct. 3 art. 3. Domnul senator Funar.

Domnul Gheorghe Funar:

Domnule președinte de ședință,

Doamnelor și domnilor senatori,

Amendamentul de la art. 3 vizează scrierea corectă a textului. Inițiatorii au prevăzut că Guvernul va pune la dispoziția primăriilor câte un cort și va asigura apa potabilă, fără să precizeze când. Poate fi și anul 2100. Textul pe care-l propun în amendamentul de la art. 3 este limpede și corect în opinia mea: "Guvernul pune la dispoziția primăriilor câte un cort militar și asigură apa potabilă și energia electrică necesară unei conviețuiri decente".

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Mulțumesc. Domnul senator Simionescu, inițiatorul, sunteți de acord?

Domnul Aurel Gabriel Simionescu:

Da, domnule președinte.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Vă mulțumesc.

Domnul senator Nicolae Șerban.

Domnul Șerban Nicolae:

Mulțumesc, domnule președinte.

Doamnelor și domnilor colegi,

Întrucât toate celelalte amendamente vizează același aspect, și anume punerea de acord a textului cu timpul prezent, vă propun să fiți de acord ca votul să fie unul pentru toate, chiar dacă pare mai la marginea procedurii, întrucât ar fi anormal ca la unele să adoptăm formula de timp prezent, iar la altele să punem o formulă de viitor, neconformă, totuși, cu normele tehnico-legislative.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Vă mulțumesc. Dați-mi voie să-l consult pe domnul senator Funar, că celelalte 4 amendamente sunt ale domniei-sale. Dacă este de acord, în primul rând, să le susțină și, în al doilea rând, să le supun votului dumneavoastră în bloc.

Domnul Gheorghe Funar:

Domnule președinte de ședință,

Onorat Senat,

Îmi susțin amendamentele și sunt de acord cu propunerea care a fost făcută de către domnul senator Șerban Nicolae și ea vizează gospodărirea mai bună a timpului. Mulțumesc.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Vă mulțumesc pentru înțelegere.

Stimați colegi, supun votului dumneavoastră acest vot de principiu dat pe amendamentele de la pct. 4 până la pct. 9. Vă rog să vă pronunțați prin vot.

Vă rog să votați. (Tabela arată 33 de voturi pentru, 30 împotrivă și 2 abțineri).

Nu a trecut, pentru că trebuie să avem 35 de voturi pentru sau împotrivă. Deci, invit colegii senatori să-și ocupe locurile. Stimați colegi, ne iertați că vă deranjăm din discuțiile intime. Haideți, totuși, să și votăm. Ocupați-vă locurile... În mod cert, domnule senator Șerban Nicolae, nu puteți să votați de acolo... De acord.

Supun votului dumneavoastră amendamentele de la pct. 4. 9. Vă rog să votați. Nu mai merge nici aparatul acum. Rog colegii senatori să voteze din nou. De-abia acum s-a deschis aparatul... Nu sunteți de acord nici cu limba română...

Amendamentul a fost respins, întrunind doar 33 de voturi pentru, 36 de voturi împotrivă și 2 abțineri.

Stimați colegi,

Supun votului dumneavoastră raportul, fără amendamente, și proiectul de lege în ansamblu. (rumoare)

Cum raportul? Raportul întocmit de Comisia pentru buget, finanțe este negativ de respingere a legii. Bun " Doriți să explic votul. Dacă veți vota da veți aproba raportul negativ întocmit de comisie și vom respinge propunerea legislativă... Poftiți?

Din sală: S-a votat.

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Nu, nu, nu s-a votat. Am explicat votul, nu vă supărați.

Am votat amendamentul care a fost respins. Deci, stimați colegi, dacă veți vota da, veți aproba raportul întocmit de Comisia pentru buget, finanțe, raport negativ și vom respinge propunerea legislativă. Dacă veți vota nu, în această situație... Vă rog să faceți liniște. Vă rog să vă ocupați locurile. Vă rog să vă pronunțați prin vot. Vă rog să votați.

Cu 38 de voturi pentru, 34 împotrivă și 2 abțineri, a adoptat raportul negativ întocmit de Comisia pentru buget, finanțe, la propunerea legislativă privind acordarea de sprijin pentru sinistrați și, pe cale de consecință, a respins-o. Listă pentru grupurile parlamentare.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 22 februarie 2020, 17:09
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro