Plen
Sittings of the Chamber of Deputies of May 4, 1998
Abstract of the sittings
Full-text of the sittings

Parliamentary debates
Calendar
- Chamber of Deputies:
2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
2002 2001 2000
1999 1998 1997
1996
Query debates
for legislature: 2016-present
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996

Meetings broadcast

format Real Media
Video archive:2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 1998 > 04-05-1998 Printable version

Sittings of the Chamber of Deputies of May 4, 1998

9. Aprobarea propunerilor de respingere formulate de comisii pentru următoarele proiecte de lege:

Domnul Andrei Ioan Chiliman:

................................................

Continuăm cu propunerea legislativă pentru modificarea termenului limită pentru eliberarea cărților de alegător stabilit prin art.92 din Legea nr.68/1992 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului. Această inițiativă legislativă are inițiatorul aici, Comisia juridică. Dacă e cineva de la Comisia juridică, vă rog să poftească în banca comisiei.Domnul deputat Emil Popescu a fost aici puțin mai devreme. Dar chiar nu mai e nimeni de la Comisia juridică? (Așteptare). Comisia juridică, din câte știu eu, n-a fost scoasă din cvorum și, dacă n-a fost scoasă din cvorum, înseamnă că sunt absenți din sală chiar toți membrii comisiei.

Domnul deputat Mihai Popa, este aici? Sunteți vicepreședinte la Comisia juridică? Păi, vă rog frumos, poftiți aici. Nu trebuie neapărat să fie domnul Emil Popescu din partea comisiei.

Trecem la dezbaterea proiectului de lege. Legea are un raport al Comisiei juridice, un raport de respingere din 1996, din 14 iunie, raport semnat de domnul președinte de atunci al comisiei, Aurel Știrbu.

Deci, îi dau cuvântul inițiatorului, domnul deputat Mihail Nică afându-se încă în acest Parlament. Vă rog.

Domnul Mihail Nică:

Domnule președinte,

Vă mulțumesc.

Înainte de a-mi spune părerea despre raport, vreau să fac o rugăminte Guvernului, prin intermediului secretarului de stat care se află în sală.

După cum știți, în Parlamentul trecut, timp de patru ani, s-a discutat și s-a rediscutat despre aceste cărți de alegători. Aș dori ca actualul Guvern să declanșeze o anchetă și să ne spună și nouă, parlamentarilor, cum a fost posibil ca aceste cărți de alegător să fie concepute prost, astfel încât să nu le putem utiliza.

Întorcându-mă la raportul...

Domnul Acsinte Gaspar (din sală):

Nu face obiectul discuției. Treceți la obiect.

Domnul Andrei Ioan Chiliman:

Vă rog să vă susțineți proiectul de lege.

Domnul Mihai Nică:

Întorcându-mă la raport, având în vedere că termenul privind eliberarea cărților de alegător a fost nu depășit, foarte depășit, sunt de acord cu ce a propus vechea comisie din Camera Deputaților, adică să respingeți acest proiect de lege.

Domnul Andrei Ioan Chiliman:

Ca să înțeleg mai bine, dacă acest proiect de lege ar fi fost dezbătut, atunci ați fi fost de acord să fie aprobat, acum sunteți de acord să fie respins.

Comisia își menține punctul de vedere.

Vă supun spre aprobare respingerea acestei propuneri legislative.

Voturi pentru? Vă mulțumesc.

Voturi împotrivă? Deci, voturi împotrivă? Nu sunt.

Abțineri?

Cu 5 abțineri și nici un vot împotrivă, a fost adoptată respingerea acestui proiect de lege.

Propunerea legislativă privind Legea publicității. Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă. Dacă sunt aici membrii comisiei. Din partea inițiatorilor.

Cred că așa putem să aflăm. Chemăm câte o comisie în banca comisiilor și aflăm cine nu e în sală și atunci putem să...

Domnul deputat Hasotti. Sunteți semnat pe raport.

Deci se află în sală domnul deputat Puiu Hasotti, secretarul comisiei, care susține respingerea acestei inițiative legislative.

Din partea inițiatorilor dacă e cineva? Nu este.

Vă supun spre aprobare... Deci, din partea inițiatorilor? Văd că e aici domnul deputat Drecin. Domnii deputați Drecin, Dărămuș sunt aici de față, din partea inițiatorilor.

Deci, comisia își menține punctul de vedere, prin domnul deputat Hasotti.

Supun spre aprobare, în prezența inițiatorilor și a comisiei, propunerea comisiei, de respingere a acestei inițiative legislative.

Voturi pentru? Vă mulțumesc.

Voturi împotrivă?

Abțineri?

Cu 1 abținere, a fost adoptată, prin vot deschis, respingerea acestei inițiative legislative.

Propunerea legislativă pentru sprijinirea tinerelor familii. Comisia pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic. Domnul deputat Cîrstoiu, președintele comisiei, este aici.

Inițiatorii? Domnii deputați Ghidău, Gheorghiu, Barde sau Jianu? Domnul deputat Gheorghiu este aici, de față, da? Bun.

Comisia își menține punctul de vedere de respingere, da?

Vă supun spre aprobare respingerea acestui proiect de lege care are caracter organic.

Voturi pentru? Vă mulțumesc.

Voturi împotrivă?

Abțineri?

Cu 1 abținere și nici un vot împotrivă, a fost respinsă această inițiativă legislativă.

Continuăm cu propunerea legislativă privind exercitarea profesiei de asistent medical. Comisia pentru sănătate și familie. Inițiatorul este aici, doamna deputat Paula Ivănescu.

Comisia își menține punctul de vedere? Da.

Inițiatorul? Deci, doamna deputat dorește să supunem direct la vot propunerea comisiei, doamna deputat Ivănescu, inițiatorul acestui proiect de lege.

Deci, vă supun spre aprobare propunerea comisiei de respingere a prezentei propuneri legislative.

Voturi pentru? Vă mulțumesc.

Voturi împotrivă? 6 voturi împotrivă.

Abțineri?

Cu 6 voturi împotrivă, a fost respinsă această propunere legislativă, prin vot deschis.

Continuăm cu proiectul de Lege privind statutul profesiilor sanitare. Comisia pentru sănătate și familie își menține punctul de vedere. Inițiatorul acestei legi este... Bun, rămâne pe săptămâna viitoare, pentru că ministerul trebuie să-și exprime punctul de vedere. Deci, aceasta se amână în dezbatere.

Continuăm cu propunerea legislativă privind modificarea și completarea Ordonanței nr.32/1995 privind încadrarea în muncă a absolvenților instituțiilor de învățământ. Comisia pentru muncă și protecție socială. Domnul deputat Sîrbu este de față. Și domnul deputat Valentin Iliescu? Da, este aici și domnul deputat Valentin Iliescu, președintele comisiei. Inițiatorul? (Așteptare). În hârtiile acestea pe care le am eu aici nu apare inițiatorul, pentru că nu a semnat expunerea de motive. Dar inițiativa a pornit din Grupul parlamentar al PUNR-ului. Domnul deputat Gavra, din partea Grupului PUNR.

Domnul Ioan Gavra:

Domnule președinte,

Îmi cer scuze, în numele grupului parlamentar, domnul deputat Lădariu, autorul acestei propuneri, se află la mediere la Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, la acel raport care este întârziat și care trebuie să intre mâine în plenul dezbaterilor celor două Camere. Dar sper că pot să-l înlocuiesc. Întrucât a apărut o nouă ordonanță, care rezolvă problema din ordonanța respectivă și amendamentul domnului Lădariu, prin urmare, nu mai are obiect dezbaterea la acest punct. Guvernul României, fost și actual, mă refer la fostul, a rezolvat problema și merită măcar pentru aceasta felicitări. Vă mulțumesc.

Domnul Andrei Ioan Chiliman:

Inițiatorul e de acord cu comisia, motivația v-a expus-o.

Vă supun spre aprobare prin vot deschis respingerea acestui proiect de lege cu caracter ordinar.

Voturi pentru? Vă mulțumesc.

Voturi împotrivă?

Abțineri?

În unanimitate, adoptat.

Continuăm cu propunerea legislativă pentru acordarea, în 1997, până la 31 decembrie, a drepturilor prevăzute de art.6 al Legii nr.78/1995 privind protecția personalului care lucrează în sectorul producției de apărare, modificat prin Legea nr.22/1996. Comisia pentru muncă și protecție socială este aici. Inițiatori, domnii deputați Adrian Tudor Moroianu Geamăn, Liviu Negoiță și Didi Spiridon. Între timp, a apărut o ordonanță care a reglementat acest domeniu. Comisia își menține acest punct de vedere de eliminare, a apărut o ordonanță care a rezolvat cererea aceasta. Ca atare, vă supun spre aprobare, prin vot deschis, respingerea acestei legi cu caracter ordinar.

Voturi pentru? Vă mulțumesc.

Voturi împotrivă? Nu sunt.

Abțineri? Nu sunt.

Continuăm cu propunerea legislativă privind compensarea cheltuielilor la energia termică pentru familiile cu venituri mici în sezonul rece 1997-1998. Comisia pentru muncă și protecție socială este aici. Inițiator? Din partea inițiatorului? Este aceeași situație și în acdest domeniu. S-a legiferat printr-o ordonanță de urgență în cursul anului trecut.

Vă supun spre aprobare respingerea acestui proiect de lege, lege cu caracter ordinar, prin vot deschis.

Voturi pentru? Vă mulțumesc.

Voturi împotrivă? 1 vot împotrivă.

Abțineri? 17 abțineri.

Respins.

Continuăm cu propunerea legislativă privind susținerea financiară a producătorilor agricoli și societăților comerciale de stat și private pentru însilozarea produselor agricole de importanță deosebită. Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice și Comisia pentru buget, finanțe și bănci. Domnul deputat Gheorghe Cristea este de față. Inițiatori, tot din partea Grupului parlamentar PUNR, domnii deputați Ioan Sonea și Miron Chichișan. Deci, și aici s-a legiferat.

Vă supun spre aprobare raportul comisiei, de respingere a acestei inițiative legislative, prin vot deschis.

Voturi pentru? Vă mulțumesc.

Voturi împotrivă?

Abțineri?

În unanimitate, a fost respinsă această propunere legislativă.

(Aplauze la intrarea în sală a domnului Radu Vasile, prim-ministru).

Cred că domnul ministru a venit un pic după.

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania wednesday, 30 september 2020, 8:06
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro