Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2010 > 21-09-2010

Ședința Camerei Deputaților din 21 septembrie 2010

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.99 Florin-Costin Pâslaru - declarație politică "Nemulțumirea românilor";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

 

Domnul Florin-Costin Pâslaru:

"Nemulțumirea românilor"

România se afundă zilnic în datorii către FMI și asta nu pentru proiecte mărețe pentru care nu are bani, ci pentru a plăti salarii sutelor de mii de bugetari și pensii.

Guvernul Boc ne-a demonstrat un singur lucru: stăpânește foarte bine arta populismului ieftin și mai ales cea a manipulării. Ca să nu mai vorbim de mult clamatele reforme cu care PDL ispitea masele largi adunate cu de-a sila de prin sate și orașe ca să umple piețele orașelor atunci când ateriza Traian Băsescu să spună ce bine va fi în România din 2010 încolo, cât timp va fi el președinte.

Guvernanții nu au niciun fel de coerență în materie de măsuri guvernamentale pentru reducerea efectelor crizei economice, nu știu să conducă țara și nu au niciun fel de viziune pe termen mediu. În acest moment tot mai mulți intelectuali se revoltă față de măsurile din sistemul de învățământ, tot mai mulți pensionari încep să vadă adevărul din spatele minciunilor despre creșterea punctului de pensie și pensia minimă, tot mai mulți tineri au început să se bucure că pentru Noua Zeelandă nu mai trebuie viză ca să emigrezi și că încă vechile cursuri la universitățile de stat din România se mai iau în considerare în străinătate.

Oamenii își manifestă nemulțumirea și dezacordul față de actuala putere în fiecare zi, la cozile de la ghișee, în piață, atunci când plătesc facturile, atunci când cumpără medicamente, atunci când își încasează salariile micșorate.

Ce a realizat Guvernul Boc? Ne-a înfometat copiii, ne-a adus părinții în pragul disperării, ne-a condamnat bunicii la moarte, ne-a alungat medicii, ne-a batjocorit dascălii, ne-a înjosit magistrații, militarii și polițiștii....

Nu știți, domnule Boc, că o țară fără învățământ și sănătate, fără justiție, apărare națională și ordine publică este condamnată pieirii?